Om at fortryde at have fået mine guldklumper..

Man ved man er mor når…

Superskills, uvaner eller noget helt tredje. Æ ve’et it (sønderjysk er ikke min spidskompetence).. Ikke desto mindre, så har jeg opdaget helt nye sider af mig selv efter at være blevet nogens mor. Eventuelt kun sider, som andre mødre kan nikke genkende (til tider en anelse flove?) til. Here goes:

Man ved man er mor, når:

Man kan udgive sin egen parlør over diverse (tidligere fuldstændig ugenkendelige) forkortelser og tegn. Såsom: VS, MØB, 🐯🔫, BV, MME, ME, GMB, FML (okay, den er kendt i andre sammenhænge, men med tendens til at bruges i flæng i børnefamilier), SFH (sov for helvede, red.), mm.

Man undres, hvorvidt der er tale om babyekskrementer eller om det er dunsten af storesøster tykmælk. (Føj for katten, hvor begge dele kan hørme!).

Man tillader sig at tænke: Hvornår bliver det vinter igen!? Har vi passeret årets længste dag (please!)? FUCK, nogen gange sommer, sol, lange lyse nætter og varme. Bevares….!

“De pipper, de har tunger..” – Enough said. Klap nu bare i. Flet næbbet. Bare engang i mellem. Særligt mellem 12-15.

En kærkommen traktor kører forbi åbent vindue, hvor inde bag ligger en lille babydreng og sover. Puha, vækkede den ham? Nej heldigvis ikke! Mor ligger sig – stille, for ej at glemme smidig, som en ninja. Ooog. Wupti. Babydreng slår øjnene op og vræler som besat. “Så vis dog hensyn, mor! Forhe…!”

At gå fra en til hele to tunger. 1) Den inde bag bisserne og den nyankomne 2) mavetungen. Som om min livmoder aldrig rigtig havde tænkt sig at folde sig sammen, men i stedet slog sig ud som en anden rød løber, overtrukket med slap hud. Dekoreret med utallige striber. At få børn er Guds gave, husk det nu ✌️

Bleer, tjek. Zinksalve, tjek. Vådservietter, tjek. Solcreme faktor 10.000, tjek. Ekstra body, tjek. Bøtte med nydeligt udskårne (og smurte) bondebrødshapsere, tjek. Stofble(er – har med en gylper at gøre), tjek ……. Hvor f***** er min pung, bilnøgle, mobil, husnøgle, jeg selv.

Man falder i med begge ben: “det ammer du væk”. 

Potentiel fare er voldsomt dominerende. Og ses overalt. 

Toilettid = kvalitetstid. 

Man ved man burde sove, når ungen/ungerne gør det. Men det gør man jo ikke! Damn you, Facebook/Instagram! Og nogen gange vasketøj..

Man ved hvad andre mødre tænker. Særligt, når man er i Bruuns galleri og barnet ligger sig i hysteri og bare skriger. Der varmer de “Jeg føler med dig, søster”-smil, som kun en anden mor kan sende. 

Man ved hvem Lola Jensen er. 

Ens toårig stiller sig op til vinduet, rækker mormor-armen ud og skælder “Fucking køter!” (En gøende nabohund og til tider knap så pædagogisk mor er en dårlig drink.)

Please. Fortæl mig, at bare lidt af ovenstående er genkendeligt. Så er jeg da ikke helt uduelig. 

  
Begge unger sover på 4. Time. Den ene med feber. Jeg burde sove! Men.. Jeg er jo mor. 

God weekend! Der kommer snart pinlige historier herfra.
Mys

Sine R.

2

  • Louise

    Hahah sine hvor har du evigt ret 😀 og hvor er det noget man som mor kan nikke genkende til 😀
    Du glemte dog en vigtig en 😉 når man skifter ungen og denne kæmper som en gal og man endelig vinder for så at opdage en klam dunst af prut imens barnet ler skælmsk for nu skal vi igen igang med en kamp nu med lort:p

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annabella

    Oh yes, mange af tingene kan jeg godt nikke genkendende til ..

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at fortryde at have fået mine guldklumper..