Om at være fra sit barn (og faktisk nyde det)

En mors store valg – både politisk og på hjemmefronten 

Idag har jeg taget et valg, som faktisk går meget imod min egen overbevisning. Som faktisk gør, at jeg lidt føler jeg fejler som mor. Mit liv må ikke virke særligt kompliceret, når sådanne “småting” kan fylde. Men min blog, mine problemer. 
En god mor sidder ikke i brysterne. Det er jeg klar over. Men ikke desto mindre, så betyder amning meget for mig. Det gjorde det også for Alba. Derfor var forventningerne denne gang nok også ret høje. Men Oscar har aldrig været den store fan. Måske fordi jeg i starten var for hurtig til, at smide brystpumpen i tasken, efterlade mand og børn derhjemme for at hygge mig med gode veninder, I don’t know. Men jeg trængte til det, oveni lange og opslidende (både i fysisk og mental forstand) kampe mod betændelse, svamp, rifter, osv. Idag har jeg så – endda på valgdagen, så jeg ikke foreløbigt skal glemme denne dag, flot valgt alligevel, Sine – taget valget om at stoppe amningen helt. (Ordet valg kan hvertfald ikke føle sig fravalgt i ovenstående sætning, høhø). Nå. Farvel brystpumpe og farvel håbet om at Oscar og jeg skal forenes i vores unikke tosomheds-hyggestund igen. Det bliver hvertfald uden boobies, og ikke noget en hver anden ikke kan give ham. I stedet siger jeg goddag til det glas Verdi, der venter trøstende på mig fra den kølige flaske, der allerede ligger klar i køleskabet. Den kan jeg jo så fint tage hul på, alt imens Oscar nyder sin egen (skide) flaske. Jeg bliver aldrig fan af modermælkserstatning. Det både lugter og er dyrt. Men Oscar har taget et valg. Den satan. Det blev et nejtak til mor, eller sådan føles det hvertfald, lidt. De sidste udpumpede rester får han, når han atter vågner fra lur. Så har han bare at nyde dem. Blev der sagt.

Når manden er hjemme, glemmer jeg min egen “elendighed” og drager mod stemmeboksen for at tage et (trodsalt) vigtigere valg. Et valg, der for DK (og sågar lille Oscar) har lidt større betydning, endhvorvidt han ammes eller ej.. Måske détte valg i sidste ende, kan have større betydning for ham. Bare valget ikke medfører, at modermælkserstatning bliver revet af hylderne. Suk. Og hvorfor skulle den dog også dét. Der findes større problemer her i verden. Alligevel.

Det bliver spændende med folketingsvalget idag. Jeg er stadig i tvivl.. Hav’ et dejligt valg (det klinger helt forkert på skrift, men tror godt man kan sige det!?).

  ‘Farvel’ til den ene og ‘Hej-Hej, velkommen til det nye samarbejde’, til den anden. Det er vel torsdag. 

Mys

Sine R.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at være fra sit barn (og faktisk nyde det)